Termékek Menü

A mobilitás szolgálója, a laptop akkumulátor

A laptop akkumulátornak hála igazán mobilissá válhat nem csak a munka, hanem akár a kikapcsolódás, szabadidő területén is.

Egy kis olvasgatás, némi chatelés, esetleg videó/filmnézés, mindezt hordozható formában? Talán ezt hívják úgy, hogy szabadság. Ehhez, azonban olyan készüléket kell választania, mely nem csak paramétereiben, hanem alkatrészeiben is kimagasló minőséget képvisel. Az akkumulátor gondozása prioritást élvez, már amennyiben szeretné sokáig megőrizni számítógépének mobilizálhatóságát. De mégis mit tehet annak érdekében, hogy az idő ne koptasson túl sokat hőn szeretett berendezésén? Túl sok szabálytól nem kell tartania, már ami a laptop akkumulátor optimális karbantartását illeti.

Még réges-régen az volt a divat, és a teendő, hogy le kellett meríteni a telepet, majd újra feltölteni. Ezt, a kisütéses módszert alkalmazták rendszerint, figyelve arra, hogy az első, teljes merítést követően soha ne kerüljön 0% közelébe a telepmérő. Akadt, aki rettegett a hálózati adapteren tartani aksistól a gépét, míg megint mások a figyelmeztetések ellenére sem törődtek a folyamatos feszültséggel.

Néhány éve ez valóban káros volt, de a mai laptop akkumulátorok már teljesen más, fejlett rendszer szerint működnek. Nem kell kisütögetni őket, ahogy az sem okoz számukra problémát, vagy meghibásodást, ha hálózathoz vannak csatlakoztatva. Amennyiben úgy érzi, szeretne mindent megtenni laptop akkumulátorának egészségéért, akkor néhány havonta merítse le, majd töltse fel teljesen, így garantálható a maximális funkcionalitás, ám a három havonkénti ismétlésen kívül nem kell lemerítenie, sőt nem baj, ha elkerüli a teljes kiütést, s bátran csatlakoztathatja a hálózathoz a készüléket, nem fog veszíteni semmit élettartamából a féltve őrzött berendezés.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír laptop akkumulátor