Termékek Menü

Az örökéletű laptop akku

A laptop akku forradalmasította a számítástechnikát akkor, amikor betoppanva a technológiai színtérre lehetővé tette a kézi számítógépek mobilizálhatóságát.

Ezzel hatalmasat ugrott, fejlődött ez az éra, és egy egyre nagyobbá váló űrt töltött ki, a hordozható gépek megteremtésével. Nyilván ezen berendezések előnyei közé kis méreteik is hozzá tartoznak, ám az aksik által biztosított szabadság sem elhanyagolható tényező. Eleinte persze ezek a telepek igen keveset bírtak, a szünetmentes tápoknál azért többet, ám mégsem voltak képesek órákon át üzemeltetni a rájuk kötött, hozzájuk csatlakoztatott gépeket. Biztosan ön is emlékszik azokra az eszközökre, melyek kis idő elteltével csupán csak néhány perces üzemidőre voltak kalibrálhatók.

A technológia, azonban rohamléptekben fejlődött, s időről-időre megjelentek azok, a nagyobb teljesítményű laptop akkuk, melyek már jóval hosszabb üzemidőre voltak képesek. A szabadság már nem csak a könnyed hordozhatóság miatt vált elérhetővé, hanem a konkrét mobilizálhatóság miatt is. Nem kellettek zsinórok, vezetékek, kábelek, vagy elektromos hálózat ahhoz, hogy a számítógép egy bizonyos ideig tökéletesen működjön.

Azért az akkumulátorok kezelésének, ápolásának már abban az időben is meg voltak a pontos szabályai, melyeket, ha áthágtak a delikvensek akkor bizony hamar búcsút inthettek az aksik okozta örömöknek. Újabb ugrás következett, már ami a számítástechnika innovatív berkeit illeti, s gyakorlatilag napjainkban találhatjuk magunkat. Mire tippel, mi a legtöbb üzemidő, amit egy átlagos, nem túlságosan csillagászati áron megvásárolható notebook képes elérni, akkumulátoros működéssel? Egy óra, esetleg kettő? Felejtse el! Már a négy cellás laptop akkuk is képesek több órás üzemidőre, bár nyilván itt a felhasználás minősége is számít.

Tartalomhoz tartozó címkék: laptop akkumulátor laptop akku