Termékek Menü

Hogyan válasszunk akkumulátort?

Hogyan válasszunk akkumulátort?
 

A laptopunkhoz megfelelő csereakkumulátort a következő képen tudjuk kiválasztani: 
Az egyik megoldás, hogy a laptop típusa alapján keresünk akkumulátort az áruház termékeiből. A laptop modellszámát annak alján találja, az alábbi ábra segítséget adhat ebben:
A laptop modellszámát annak alján találja, az alábbi ábra segítséget adhat ebben:

 

 

A másik lehetséges megoldás, hogy az eredeti akkumulátor típusszáma alapján keresünk azzal kompatibilis akkumulátort. Ezt az alábbi ábrák segítségével határozhatjuk meg:

Ha sikerült kompatibilis csereakkumulátort találni a modellszámok alapján, akkor vásárlás előtt még egyeztetni kell a következő paramétereket:

1. Ellenőrizzük az akkumulátor feszültségét! A 10,8V-os akkumulátor helyett használható a 11,1V-os és fordítva. Ugyanez a helyzet a 14,4V-os ill. a 14,8V-os akkumulátorok esetében is. Viszont a 10,8V-11,1V-os akkumulátorok nem felcserélhetőek a 14,4V-14,8V-os akkukkal!

2. Ellenőrizzük a jelenlegi akkumulátor csatlakozójának elhelyezkedését, fizikai kialakítását a kiválasztott csereakkuéval.

3. Előfordulhat - a fenti ellenőrzések elvégzése után, - hogy több megfelelő, de eltérő kapacitású akkumulátort is találunk a kínálatban. A nagyobb Wh vagy mAh érték nagyobb kapacitású akkumulátort jelöl. A nagyobb cellaszámú akkumulátorokban párhuzamosan van kötve 3-4 cella, ezáltal lesz nagyobb a kapacitás is. A cellák egyenletes terheléséről az akkumulátor vezérlőelektronikája gondoskodik.

4. A végső döntés meghozatala előtt érdemes mérlegelni, hogy a nagyobb kapacitású telep nehezebb is, és többnyire a mérete is nagyobb. A nagyobb kapacitás hosszabb működési időt eredményez akkumulátorról, de a töltési idő is hosszabb lesz.

Ha segítségre van szüksége kérem hívja ügyfélszolgálatunkat a 06 1 815 6777-es hívószámon!